Pocketveer matras

Een pocketveer matras is een matras gevuld met stalen veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets). Pocketveer matrassen zijn over het algemeen stevige matrassen. Pocketmatrassen zijn ideaal voor mensen die last hebben van zwaargewicht of voor mensen die veel last hebben van transpireren in hun slaap. Nadeel kan zijn dat een pocketveer matras in de winter echt koud kan aanvoelen. Als u last hebt van stofallergie dan is een pocketveer matras ook niet echt geschikt.

De kern van een pocketveringmatras bestaat uit vele metalen veren. Er zit een laag schuim aan beide zijden van de veren. Juist vanwege deze laag wordt onder andere het ligcomfort bepaald en wordt ervoor gezorgd dat het lichaamsgewicht gelijkmatig over het matras wordt verdeeld. De dichtheid van van het schuim is tevens van belangrijk, namelijk als de dichtheid van het schuim lager is, wordt het matras daardoor zachter. Als de dichtheid groter is, wordt het matras veerkrachtiger. Er zijn zeker tal van voordelen te noemen over de pocketveer matras, namelijk dat het eveneens een zeer lange levensduur heeft, een goede stabilisatie biedt, een goede vochtdoorlatendheid heeft en een zeer goed slaapcomfort biedt.

Gaan we kijken naar de structuur van een pocketveer matras dan zien we een harde overgang in de comfort zones. Simpel gezegd betekent dit dat van de ene op de andere centimeter de volgende zone begint. Vergelijken we dit met bijvoorbeeld een koudschuimmatras dan zien we dat de zones geleidelijk in het matras lopen. Heel verschillend dus.

De voor- en nadelen van een Pocketveer matras

Samenvattend kunnen we de volgende voor- en nadelen benoemen van een pocketveer matras, namelijk;

Voordelen pocketveer matras:

  • Redelijke tot goede ventilatie;
  • Zeer lange levensduur;
  • Veerkrachtig;
  • Het biedt een goede stabilisatie;
  • Staat garant voor een goed slaapcomfort
  • Ideaal voor mensen die last hebben van zwaargewicht
Nadelen pocketveer matras:​
  • Pocketveermatrassen zijn doorgaans duurder qua aanschaf
  • Kan in de winter koud aanvoelen, voor warmbloedige mensen dus iets minder geschikt.

Kerst Cadeau

Meld u aan voor onze nieuwsbrief