Proefslapen matras

Proefslapen matras biedt u de mogelijkheid om te kunnen bepalen of een matras echt goed bij u past, hebben wij enkele matrasaanbieders geselecteerd waarbij u de keuze kunt maken om eerst een matras te testen. Rugpijn na slapen komt vaak voor. Een goede nachtrust is ontzettend belangrijk en toch wijst de praktijk uit dat de meeste mensen niet uitgerust wakker worden. Hoe komt dat eigenlijk?

  • matras is niet goed afgesteld op het lichaamsgewicht
  • in een slechte houding in slaap vallen doordat het matras niet de juiste veerkracht biedt
  • aanschaf van een te goedkope matras en dat geeft vaak problemen

Het verschil tussen proefliggen/proefslapen

Proefliggen kennen we allemaal. U komt een beddenwinkel binnenlopen, u ziet wat bedden met matrassen klaarliggen en gaat liggen. U draait wat heen en weer en let op zaken als: kun je ├╝berhaupt makkelijk draaien, heeft u voldoende ondersteuning, is het matras lang genoeg, voelt het comfortabel aan e.d. Erg belangrijk, ook bij het proefliggen: Maak speciale wensen kenbaar aan de verkopen. Denk hierbij zeker ook medische klachten.

Proefslapen op een matras wordt bij een fysieke winkel uiteraard lastig. U kunt natuurlijk niet dagen- of wekenlang in een beddenwinkel blijven logeren. Vandaar dat proefslapen aan populariteit wint. Ook online winkels bieden regelmatig deze optie aan. Proefslapen doe je thuis. Vaak 14 dagen tot wel 3 maanden.Dat houdt in dat je het matras mee naar huis krijgt en daar dan een bepaalde periode op slaapt. In je eigen omgeving en in je eigen bed.

Aanbieders voor proefslapen

Voorbeelden van winkels die proefslapen aanbieden zijn: Royal Health Foam (30 dagen) en Livengo (60 dagen).

Auping biedt zelfs het proefslapen in een hotel aan. Dat is niet voor iedereen weggelegd, want dit kan een kostbare aangelegenheid worden. Maar zo ziet u dat de aankoop altijd goed genomen kan worden op basis van de ervaring die u heeft opgedaan. U moet er immers een paar op slapen en het beste is om vooraf goede informatie over het matras te hebben verzameld en daarnaast dat u wellicht op een matras mag gaan proefslapen.