Matras kopen

Een matras kopen is voor veel mensen een belangrijke aanschaf. Een goed slaapcomfort is immers van groot belang voor een goede nachtrust. Er zijn tal van soorten matrassen en een matras kopen is niet altijd zo makkelijk. Dat komt mede door de de lagen in een matras en de inhoud. Wij krijgen met regelmaat de volgende vragen van onze bezoekers:

  • ik heb een lange lichaamslengte, welk matras zou hierbij passen?
  • ‘s nachts heb ik last van transpireren, wat voor type matras zou ik moeten kopen?
  • door mijn overgewicht zakt mijn matras op den duur in. Hoe is dit te voorkomen?
  • wat voor een matras zou passen bij mijn lichamelijke klachten bij mijn rug en nek?
  • een matras kopen is zo ondoorzichtig, waar moet ik op letten?

Via een opname die wij vorig jaar door SBS6 in het programma “Alles over Wonen” hebben laten maken, laten wij zien waar men op moet letten bij het kopen van een boxspring of matras. U zal namelijk bij het zien van dit filmpje kritischer worden als u een winkel binnenstapt of via een webshop een aankoop doet. Dan wordt voor u duidelijk wat u voor minimumeisen mag stellen bij het kopen van een matras. Een verend matras maakt het u makkelijker om zich om te draaien in bed. Het ene matras ventileert weer beter dan het andere. Een matras kopen blijkt vaak in het begin geen probleem te zijn, echter na een aantal jaren ontstaan de klachten. En een matras kopen blijkt ook lastig te zijn om de juiste keus te maken voor als u een rugslaper, buikslaper of zijslaper bent.

Een eenpersoonsmatras of een tweepersoonsmatras?

Naast dat het puur de persoonlijke voorkeur van een vrijgezel kan zijn om toch een heerlijke, ruimliggende, grote tweepersoonsmatras te kopen, kunnen stellen ook kiezen voor twee eenpersoonsmatrassen in plaats van de voor hun wellicht voor de hand liggende tweepersoonsmatras. Vooral het verschil lichaamsbouw en -gewicht is hierbij vaak de doorslaggevende factor. Wanneer het lichaamsgewicht en de lichaamsbouw enigszins gelijk is, maakt het niet zo veel uit voor welke variant men kiest. Maar wat als er wel degelijk een verschil is? Wanneer u twee aparte matrassen koopt en toch het idee wil hebben u op één groot matras slaapt, dan kunt u een zogenaamde ‘Pont d’Amour’ (oftewel: brug voor geliefden) overwegen. Deze legt u tussen de twee matrassen in om de irritante spleet weg te werken. Een andere oplossing zou kunnen zijn om een oplegmatras of dekmatras te gebruiken. Hierdoor is de spleet tussen de matrassen nauwelijk mee voelbaar.

Matras online kopen

Tegenwoordig wordt het steeds makkelijker om online een matras te kopen. Uiteraard heeft dat veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Een van de voordelen is dat de matrassen online vaak scherper geprijsd zijn in een fysieke winkel. Het nadeel is dat men online niet kan ‘proefliggen’. Echter, er zijn tegenwoordig steeds meer webshops en online matrasaanbieders waarbij men de mogelijkheid heeft om 14 of 30 dagen thuis te kunnen ‘proefslapen‘ op het nieuwe matras. Voor zover bij ons bekend zijn bij de volgende aanbieders/matrasmerken mogelijkheden tot proefslapen: Pullman, Eastborn en Tempur en Veldeman, Royal Health Foam, Medicomfort en the Select Comfort Company (het matras Energyplus). Kijk wel goed naar de voorwaarden die hieraan verbonden zijn, dit kan per merk/aanbieder verschillen. Bij deze aanbieders is dit echter niet mogelijk: BeddenREUS, Beter Bed, Ikea, Leen Bakker en Norma.

 

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Bedden en Boxsprings